Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bant vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Bant? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform delen we uitgebreide informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Bant!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-bant-8314

Vloerverwarming laten leggen in Bant

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, slaapkamer, toilet. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen producten zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tapijt, linoleum, tegels, vinyl, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Bant eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Bant

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema lees je meer over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt steeds populairder. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Bant.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Intergas, ATAG, Remeha, Bosch.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Technea, Warmup, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Bant

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Bant

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Bant.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Bant liggen op gemiddeld €1300,00 – €2100,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende aspecten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bant (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€775 – €785
20 m2€800 – €1250€1125 – €1475
45 m2€2300 – €2900€2700 – €3225
65 – 70 m2€3775 – €4475€4025 – €4725
85 m2 +€5250 – €5725€5525 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Flevoland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna check je kort en bondig praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bant? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Creil, Luttelgeest en Espel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Noordoostpolder is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bant?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.450 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt bepaald door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type installatie, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bant, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8314.

Plaats een reactie