Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kraggenburg vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Kraggenburg? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vind je alles over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kraggenburg!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-kraggenburg-8317

Vloerverwarming laten leggen in Kraggenburg

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. In dat geval ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder specificeren stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld toilet, badkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer, gang. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste modellen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, linoleum, laminaat, tapijt, vinyl, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Kraggenburg alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Kraggenburg

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze is afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In de volgende bullets tref je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kraggenburg.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, ATAG, AWB, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Danfoss, Therminon, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Kraggenburg

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Kraggenburg

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Kraggenburg.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een goedkope manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kraggenburg schommelen tussen de €1175,00 tot €2275,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door diverse aspecten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere aspecten die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kraggenburg (update woensdag, 24 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€770 – €805
20 – 25 m2€875 – €1325€950 – €1475
40 – 50 m2€2325 – €2750€2675 – €3250
60 – 70 m2€3700 – €4350€4175 – €4725
80 – 90 m2€5200 – €5725€5600 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Flevoland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een expert of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna lees je kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kraggenburg? In het onderstaande overzicht vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Luttelgeest, Schokland en Bant.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Noordoostpolder bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor verduurzaming producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Kraggenburg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €875 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.300 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door de gekozen installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kraggenburg, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8317.

Plaats een reactie