Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Marknesse vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Marknesse? Dit is een vorm van centrale verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal delen we nuttige informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Marknesse!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-marknesse-8316

Vloerverwarming laten leggen in Marknesse

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Daardoor weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, gang, woonkamer, keuken, badkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, vinyl, parket, PVC, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Marknesse alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) ontvang jij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Marknesse

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming check je bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Marknesse.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, ATAG, Nefit, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Warmup, Magnum, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Marknesse

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Marknesse

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Marknesse.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een slimme manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Marknesse kost globaal gezien tussen de €950,00 tot €2025,00. De definitieve prijzen komen tot stand door verschillende werkzaamheden. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Marknesse (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€755 – €800
25 m2€900 – €1350€950 – €1500
45 m2€2350 – €2850€2500 – €3400
60 – 70 m2€3825 – €4400€4150 – €4900
80 – 85 m2€5100 – €5650€5575 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, noppenplaten, wapening, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat en arbeid (provincie Flevoland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna bieden we in het kort de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Marknesse? In de tabel hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Bant, Kraggenburg en Rutten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Noordoostpolder bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Marknesse?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.250 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het soort model (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type model, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Marknesse, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8316.

Plaats een reactie