Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ens vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Ens? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform bieden wij uitgebreide informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ens!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-ens-8307

Vloerverwarming laten leggen in Ens

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Daardoor is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan berging / schuur, badkamer, keuken, gang, woonkamer, slaapkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, tegels, laminaat, PVC, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Ens zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang je 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installateurs regio Ens

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de volgende bullets check je informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Ens.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, Technea, Therminon, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Ens

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Ens

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Ens.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ens variëren tussen de €1225,00 – €2300,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ens (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€775 – €780
25 m2€950 – €1325€975 – €1575
40 – 50 m2€2350 – €2875€2600 – €3375
65 – 70 m2€3750 – €4450€4100 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5800€5700 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, draadmatten, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Flevoland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Advies: bepaalde types zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder bekijk je in het kort de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ens? Op deze pagina vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Mastenbroek, Nagele en Genemuiden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Noordoostpolder kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ens?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.000 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type model (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ens, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8307.

Plaats een reactie