Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Luttelgeest vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Luttelgeest? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal lees je veel info over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Luttelgeest!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-luttelgeest-8316

Vloerverwarming laten leggen in Luttelgeest

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder specificeren stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, gang, berging / schuur, keuken, toilet, slaapkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste soorten zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, laminaat, linoleum, tegels, PVC, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Luttelgeest zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs nabij Luttelgeest

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vertellen we meer over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Luttelgeest.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Bosch, Vaillant, Remeha, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, WTH, Danfoss, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Luttelgeest

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Luttelgeest

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Luttelgeest.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een duurzame manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Luttelgeest kost globaal gezien tussen de €1150,00 – €2200,00. De precieze kosten worden bepaald door veel factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzes die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Luttelgeest (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€770 – €790
25 m2€850 – €1325€1025 – €1575
40 m2€2350 – €2850€2550 – €3225
60 – 70 m2€3725 – €4375€4025 – €4750
85 – 90 m2€5100 – €5775€5750 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, tackerplaten, wapening, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Flevoland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Advies: bepaalde types hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder tref je stapsgewijs de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Luttelgeest? Onderstaand check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Rutten, Marknesse en Creil.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Noordoostpolder heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor duurzame installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Luttelgeest?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.450 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Luttelgeest, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8315, 8316.

Plaats een reactie