Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Espel vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Espel? Het gaat om een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal lees je praktische informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Espel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-espel-8311

Vloerverwarming laten leggen in Espel

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, toilet, badkamer, gang. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste modellen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, linoleum, parket, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Espel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg jij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Espel

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem is onderhevig aan een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets check je meer informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Espel.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, AWB, Vaillant, ATAG, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Therminon, Danfoss, Technea, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Espel

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Espel

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Espel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Espel liggen rond de €1100,00 – €2250,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van veel zaken. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Espel (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€775 – €785
20 m2€950 – €1350€1000 – €1475
40 – 45 m2€2325 – €2800€2650 – €3200
65 – 70 m2€3800 – €4400€4150 – €4900
85 m2 +€5200 – €5800€5725 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat, noppenplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Flevoland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Disclaimer: diverse types hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder verstrekken we een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Espel? Op deze pagina bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Nagele, Creil en Ens.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Noordoostpolder ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Espel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €900 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het soort product, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Espel, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8311.

Plaats een reactie