Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rutten vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Rutten? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts ontdek je alles over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Rutten!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-rutten-8313

Vloerverwarming laten leggen in Rutten

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Daardoor ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, badkamer, toilet, woonkamer, gang, slaapkamer. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste types zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, parket, linoleum, tapijt, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Rutten op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail bieden wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Rutten

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna vind je meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Rutten.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Vaillant, ATAG, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Rutten

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Rutten

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Rutten.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rutten liggen rond de €1275,00 tot €1875,00. De uiteindelijke kosten hangen af van veel aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rutten (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€765 – €800
20 m2€950 – €1350€1150 – €1450
45 m2€2300 – €2825€2500 – €3400
60 – 65 m2€3700 – €4500€4100 – €4825
80 – 85 m2€5175 – €5700€5600 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, wapening, verdeler en arbeid (provincie Flevoland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Tip: bepaalde types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of showroom. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna lees je kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rutten? In het onderstaande overzicht check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Espel, Bant en Tollebeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Noordoostpolder heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Rutten?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het type product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rutten, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8312, 8313.

Plaats een reactie