Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dronten vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Dronten? Vloerverwarming betreft een type verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform bekijk je alles over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Dronten!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-dronten-8251

Vloerverwarming laten leggen in Dronten

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan delen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, toilet, berging / schuur, gang, badkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, vinyl, PVC, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Dronten eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, e-mail en jouw 06-nummer. Op jouw mail sturen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Dronten en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Dronten

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze hangt af van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna tref je meer details over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Dronten.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, AWB, Remeha, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, WTH, Magnum, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Dronten

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Dronten

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Dronten.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een goedkope manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dronten variëren tussen de €1025,00 – €2050,00. De geldende tarieven hangen af van allemaal facetten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere facetten die de prijs bepalen: het type systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dronten (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€760 – €780
25 m2€950 – €1325€1150 – €1525
40 – 50 m2€2200 – €2875€2550 – €3325
70 m2€3725 – €4400€4175 – €4725
85 m2 +€5250 – €5675€5525 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, wapening, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Flevoland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Tip: enkele vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave vind je kort en bondig aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dronten? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Epe, Heerde en Kampen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Dronten heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.dronten.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Dronten?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.200 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.750 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het type systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dronten, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8250, 8251, 8252, 8253, 8254.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie