Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nagele vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Nagele? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina verstrekken we bruikbare informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nagele!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-nagele-8308

Vloerverwarming laten leggen in Nagele

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Door die keuze weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder verhelderen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, badkamer, keuken, slaapkamer, woonkamer, toilet. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als linoleum, PVC, tegels, tapijt, laminaat, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nagele alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) sturen we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming specialisten nabij Nagele

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bekijk je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt steeds populairder. Vooral bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nagele.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Bosch, Intergas, AWB, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, Therminon, Danfoss, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Nagele

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Nagele

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nagele.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nagele liggen rond de €925,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van diverse zaken. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve zaken die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nagele (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€760 – €800
25 m2€825 – €1250€975 – €1500
40 m2€2275 – €2800€2550 – €3250
60 – 65 m2€3725 – €4375€4000 – €4825
85 – 90 m2€5200 – €5800€5675 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Flevoland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Notitie: bepaalde constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave vind je in het kort de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nagele? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Emmeloord, Tollebeek en Mastenbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Noordoostpolder is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor vergroenings producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nagele?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €900 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.900 voor 100 m2. De prijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nagele, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8308.

Plaats een reactie