Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lelystad vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Lelystad? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site bekijk je veel info over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Lelystad!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-lelystad-8232

Vloerverwarming laten leggen in Lelystad

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. In dat geval ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, gang, badkamer, woonkamer, toilet, keuken. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire types zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, laminaat, linoleum, parket, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Lelystad eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail sturen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Lelystad en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming installatiebedrijven nabij Lelystad

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok bieden we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Lelystad.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Remeha, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Therminon, Warmup, Danfoss, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Lelystad

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Lelystad

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Lelystad.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige verwarmen opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lelystad variëren tussen de €1075,00 – €1900,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lelystad (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€750 – €810
20 – 25 m2€850 – €1275€1125 – €1550
50 m2€2325 – €2875€2600 – €3250
60 – 70 m2€3700 – €4475€4125 – €4900
80 m2 +€5125 – €5650€5575 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaar en uurloon (provincie Flevoland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Advies: meerdere soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema verstrekken we overzichtelijk aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lelystad? Hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Olst-Wijhe, Epe en Dronten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Lelystad is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.lelystad.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Lelystad?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.175 voor 10 m2 tot zo’n €6.250 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type model (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het soort product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lelystad, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8200, 8202, 8203, 8211, 8212, 8218, 8219, 8221, 8222, 8223, 8224, 8225, 8226, 8231, 8232, 8233, 8239, 8241, 8242, 8243, 8244, 8245.

Plaats een reactie