Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Egmond-Binnen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Egmond-Binnen? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform lees je alles over de huidige vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Egmond-Binnen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-egmond-binnen-1935

Vloerverwarming laten leggen in Egmond-Binnen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Daardoor weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, woonkamer, berging / schuur, keuken, toilet, slaapkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen types zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, parket, laminaat, vinyl, linoleum, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Egmond-Binnen vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Bergen Noord-Holland en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming installateurs regio Egmond-Binnen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. Hieronder bieden we meer info over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Egmond-Binnen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, Bosch, ATAG, Nefit.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, WTH, Magnum, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Egmond-Binnen

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Egmond-Binnen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Egmond-Binnen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een duurzame manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Egmond-Binnen komen uit tussen de €950,00 – €2250,00. De definitieve prijzen hangen af van veel facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Egmond-Binnen (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€750 – €790
25 m2€925 – €1300€1100 – €1475
45 m2€2200 – €2775€2650 – €3225
60 – 65 m2€3800 – €4475€4050 – €4700
85 m2 +€5225 – €5750€5675 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, wapening, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave lees je samengevat praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Egmond-Binnen? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Egmond aan Zee, Wijk aan Zee en Akersloot.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Bergen Noord-Holland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergen-nh.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Egmond-Binnen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.650 voor 100 m2. De prijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het type model, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Egmond-Binnen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1935.

Plaats een reactie