Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schokland vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Schokland? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten ontdek je alles over de veel gekozen typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schokland!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-schokland-8319

Vloerverwarming laten leggen in Schokland

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In dat geval is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, toilet, woonkamer, keuken, gang, slaapkamer. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als laminaat, PVC, parket, linoleum, tapijt, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Schokland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail krijg jij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Schokland

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem heeft te maken met een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna vind je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Schokland.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Remeha, Vaillant, Intergas, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Magnum, Danfoss, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Schokland

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Schokland

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Schokland.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een voordelige manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schokland liggen rond de €950,00 – €2075,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schokland (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€770 – €785
25 m2€950 – €1275€950 – €1575
40 – 45 m2€2225 – €2850€2700 – €3200
65 – 70 m2€3775 – €4400€4050 – €4750
80 m2 +€5125 – €5675€5725 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Flevoland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Tip: diverse types zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave lees je samengevat extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schokland? Onderstaand check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Marknesse, Vollenhove en Luttelgeest.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Noordoostpolder krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Schokland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.400 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.400 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt beïnvloed door het soort product (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het soort model, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schokland, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8319.

Plaats een reactie