Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tollebeek vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Tollebeek? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina bekijk je praktische informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tollebeek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-tollebeek-8309

Vloerverwarming laten leggen in Tollebeek

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Zo heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan specificeren stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, woonkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer, keuken. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende systemen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties zal een infrarood model ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, PVC, vinyl, laminaat, parket, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Tollebeek alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om adresgegevens, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Tollebeek

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en budget. In de volgende bullets check je meer uitleg over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Tollebeek.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Remeha, AWB, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea, Magnum, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Tollebeek

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Tollebeek

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Tollebeek.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een innovatieve manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Tollebeek schommelen tussen de €925,00 – €2125,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van velerlei onderdelen. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tollebeek (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€775 – €805
20 – 25 m2€950 – €1200€975 – €1575
45 – 50 m2€2325 – €2850€2575 – €3200
60 – 70 m2€3800 – €4475€4075 – €4900
90 m2 +€5100 – €5800€5500 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Flevoland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema lees je in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tollebeek? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Ens, Espel en Emmeloord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Noordoostpolder bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Tollebeek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.450 voor 10-15 m2 tot zeker €5.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs kom tot stand door het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tollebeek, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8309.

Plaats een reactie