Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Flevoland vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Flevoland? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform bekijk je praktische informatie over de populaire typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Flevoland!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.

Vloerverwarming laten leggen in Flevoland

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Zo ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de toilet, gang, slaapkamer, keuken, badkamer, berging / schuur. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste keuzes zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, vinyl, tapijt, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Flevoland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Via internet (mail) bieden we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Flevoland en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven regio Flevoland

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming tref je aanvullende details over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Flevoland.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas, Bosch.

Natbouw-installatie

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, Therminon, e-Heat, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Flevoland

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Flevoland

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Flevoland.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een slimme wijze op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Flevoland liggen rond de €1175,00 – €2275,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende facetten. Allereerst maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke aspecten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende tabel vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Flevoland (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€755 – €810
20 – 25 m2€825 – €1250€1050 – €1575
45 m2€2300 – €2875€2525 – €3200
60 – 65 m2€3700 – €4500€4150 – €4750
90 m2 +€5125 – €5725€5650 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, draadmatten, wapeningen vergoeding voor de arbeid (Provincie Flevoland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: diverse vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna vind je kort en bondig meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.
Bekijk alle installateurs in: Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.