Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosteind vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Oosteind? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij veel info over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oosteind!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-oosteind-4909

Vloerverwarming laten leggen in Oosteind

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, toilet, slaapkamer, badkamer, woonkamer, gang. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende types zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, PVC, parket, tegels, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Oosteind alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Oosterhout en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming installateurs omgeving Oosteind

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere factoren zijn: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming bieden we meer over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Oosteind.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Intergas, AWB, Vaillant, Nefit.

Natbouwsysteem

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Danfoss, Therminon, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Oosteind

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oosteind

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oosteind.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een duurzame manier opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosteind variëren tussen de €1250,00 tot €1850,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door allerlei factoren. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosteind (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€755 – €810
20 m2€900 – €1275€1075 – €1625
40 – 45 m2€2275 – €2875€2525 – €3300
60 m2€3750 – €4375€4150 – €4900
80 m2 +€5250 – €5775€5650 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand delen we overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosteind? Onderstaand check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Achtmaal, Den Hout en Wernhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Oosterhout bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.oosterhout.nl). Voor duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oosteind?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.050 voor 15 m2 tot wel €5.200 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het type model, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosteind, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4909.

Plaats een reactie