Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bergambacht vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Bergambacht? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal check je praktische informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bergambacht!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-bergambacht-2861

Vloerverwarming laten leggen in Bergambacht

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, woonkamer, toilet, berging / schuur, gang. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, laminaat, vinyl, tegels, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bergambacht op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) sturen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming installateurs nabij Bergambacht

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is onderhevig aan allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok tref je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Bergambacht.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Relatief snel te leggen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Bosch, Intergas, ATAG, Vaillant.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, e-Heat, Therminon, Technea, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Bergambacht

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Bergambacht

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Bergambacht.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een voordelige manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bergambacht liggen rond de €1025,00 tot €2225,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Allereerst maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bergambacht (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€760 – €800
25 m2€800 – €1200€975 – €1500
45 m2€2250 – €2775€2600 – €3250
65 – 70 m2€3825 – €4450€4125 – €4800
80 – 90 m2€5225 – €5650€5725 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, noppenplaten, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een professional of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder verstrekken we overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bergambacht? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Haastrecht, Ammerstol en Gouderak.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Krimpenerwaard is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Bergambacht?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.250 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt bepaald door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gekozen systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bergambacht, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2860, 2861.

Plaats een reactie