Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haastrecht vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Haastrecht? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal lees je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haastrecht!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-haastrecht-2850

Vloerverwarming laten leggen in Haastrecht

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. In die situatie heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur, gang, toilet. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare types zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, linoleum, parket, PVC, vinyl, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Haastrecht zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming specialisten regio Haastrecht

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming lees je meer informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Haastrecht.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, ATAG, Bosch, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Warmup, Magnum, WTH, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Haastrecht

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Haastrecht

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Haastrecht.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een slimme manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Haastrecht schommelen tussen de €1250,00 tot €2475,00. De geldende tarieven hangen af van verschillende facetten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige factoren die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In het volgende schema bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haastrecht (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€775 – €805
25 m2€925 – €1350€1100 – €1650
40 m2€2275 – €2875€2675 – €3325
60 – 70 m2€3800 – €4350€4200 – €4700
80 – 90 m2€5100 – €5775€5750 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Let op: sommige vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok tref je in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haastrecht? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Berkenwoude, Vlist en Stolwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Krimpenerwaard heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Haastrecht?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.300 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.150 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haastrecht, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2808, 2850, 2851.

Plaats een reactie