Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gouderak vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Gouderak? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Gouderak!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-gouderak-2831

Vloerverwarming laten leggen in Gouderak

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zo ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, keuken, gang, toilet, woonkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire modellen zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of vloerafwerking als vinyl, linoleum, tegels, laminaat, tapijt, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Gouderak vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mail en telefoonnummer. Per mail ontvang je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installateurs nabij Gouderak

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets delen we aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Gouderak.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, AWB, Nefit, Bosch, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Technea, Danfoss, Magnum, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Gouderak

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Gouderak

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gouderak.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een duurzame wijze warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gouderak variëren tussen de €1250,00 – €2075,00. De exacte kosten komen tot stand door diverse factoren. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de mate van afwerking. In het volgende blok vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gouderak (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€765 – €785
20 m2€825 – €1200€1025 – €1650
45 – 50 m2€2225 – €2750€2625 – €3375
60 – 70 m2€3750 – €4375€4100 – €4700
90 m2 +€5125 – €5675€5600 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, verdeleren arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema vind je een toelichting / de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gouderak? In het onderstaande overzicht delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Stolwijk, Haastrecht en Moordrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Krimpenerwaard heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Gouderak?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het gekozen product, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gouderak, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2830, 2831.

Plaats een reactie