Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ouderkerk aan den IJssel vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Ouderkerk aan den IJssel? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform vertellen we je uitgebreide informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ouderkerk aan den IJssel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-ouderkerk-aan-den-ijssel-2935

Vloerverwarming laten leggen in Ouderkerk aan den IJssel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de badkamer, berging / schuur, keuken, toilet, woonkamer, gang. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste installaties zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een betonvloer of vloerbedekking zoals vinyl, PVC, linoleum, tapijt, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Ouderkerk aan den IJssel vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals het adres van de woning, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming experts omgeving Ouderkerk aan den IJssel

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het onderstaande blok check je informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Ouderkerk aan den IJssel.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, AWB, Intergas, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, e-Heat, Warmup, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Ouderkerk aan den IJssel

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Ouderkerk aan den IJssel

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Ouderkerk aan den IJssel.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een voordelige manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ouderkerk aan den IJssel kost globaal gezien tussen de €1000,00 tot €2025,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van veel werkzaamheden. Zo wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ouderkerk aan den IJssel (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€750 – €790
25 m2€925 – €1300€975 – €1450
40 – 50 m2€2275 – €2900€2600 – €3275
60 – 70 m2€3825 – €4475€4125 – €4725
80 – 85 m2€5175 – €5775€5725 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: sommige soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder lees je stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ouderkerk aan den IJssel? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Nieuwerkerk aan den IJssel, Lekkerkerk en Schoonhoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Krimpenerwaard ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ouderkerk aan den IJssel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type product (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het soort product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ouderkerk aan den IJssel, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2935.

Plaats een reactie