Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vlist vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Vlist? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we alles over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vlist!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-vlist-2855

Vloerverwarming laten leggen in Vlist

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Daardoor is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan delen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, badkamer, berging / schuur, gang, toilet, woonkamer. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende modellen zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of vloerafwerking als parket, laminaat, PVC, tegels, vinyl, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Vlist eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) delen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Vlist

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In de volgende bullets bieden we meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Vlist.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Remeha, ATAG, Nefit, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Therminon, Technea, e-Heat, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Vlist

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Vlist

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Vlist.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een duurzame manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vlist liggen op gemiddeld €925,00 tot €2200,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse zaken. Zo wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke keuzes die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vlist (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€765 – €810
20 m2€850 – €1200€1075 – €1475
45 – 50 m2€2200 – €2750€2550 – €3250
65 – 70 m2€3725 – €4450€4125 – €4825
85 – 90 m2€5250 – €5800€5500 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, wapening, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: meerdere vloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand check je samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vlist? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Gouderak, Bergambacht en Berkenwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Krimpenerwaard is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor duurzamere producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Vlist?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.300 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van de geselecteerde installatie (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vlist, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2855.

Plaats een reactie