Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stolwijk vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Stolwijk? Het is een populaire manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten vind je bruikbare informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Stolwijk!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-stolwijk-2821

Vloerverwarming laten leggen in Stolwijk

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In dat geval ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld keuken, gang, toilet, badkamer, slaapkamer, woonkamer. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, vinyl, parket, tapijt, linoleum, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Stolwijk zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief sturen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Stolwijk

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze heeft te maken met diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In het volgende schema lees je aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. We zien het met name als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Stolwijk.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Warmup, Technea, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Stolwijk

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Stolwijk

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Stolwijk.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een innovatieve manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Stolwijk liggen rond de €1250,00 tot €1925,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van velerlei onderdelen. Zo maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stolwijk (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€765 – €790
25 m2€875 – €1300€950 – €1500
45 – 50 m2€2225 – €2875€2575 – €3400
60 – 65 m2€3700 – €4500€4025 – €4750
85 – 90 m2€5175 – €5700€5550 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, verdeler, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder check je stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stolwijk? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Reeuwijk, Berkenwoude en Boskoop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Krimpenerwaard ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Stolwijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.225 voor 10-15 m2 tot zeker €5.650 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het gekozen model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stolwijk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2820, 2821.

Plaats een reactie