Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Berkenwoude vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Berkenwoude? Het gaat om een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site delen we veel info over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Berkenwoude!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-berkenwoude-2825

Vloerverwarming laten leggen in Berkenwoude

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de slaapkamer, badkamer, gang, keuken, woonkamer, berging / schuur. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste installaties zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tegels, tapijt, parket, PVC, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Berkenwoude alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen omgeving Berkenwoude

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de maximale kosten. In de lijst hierna bieden we aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Vooral bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Berkenwoude.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Magnum, Therminon, Warmup, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Berkenwoude

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Berkenwoude

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Berkenwoude.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een slimme manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Berkenwoude schommelen tussen de €1225,00 – €2250,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei zaken. Om te beginnen maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Berkenwoude (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€770 – €805
20 – 25 m2€800 – €1250€975 – €1600
45 – 50 m2€2225 – €2775€2525 – €3225
65 – 70 m2€3825 – €4400€4025 – €4875
90 m2 +€5225 – €5700€5725 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Let op: enkele constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave verstrekken we samengevat meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Berkenwoude? Op deze pagina vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Moordrecht, Gouderak en Reeuwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Krimpenerwaard bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Berkenwoude?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.125 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gekozen model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Berkenwoude, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2825.

Plaats een reactie