Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schoonhoven vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Schoonhoven? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform bieden wij bruikbare informatie over de bekendste typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Schoonhoven!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-schoonhoven-2871

Vloerverwarming laten leggen in Schoonhoven

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door die keuze heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan slaapkamer, badkamer, toilet, woonkamer, berging / schuur, keuken. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare types zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, tapijt, linoleum, parket, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Schoonhoven alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg je een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming specialisten omgeving Schoonhoven

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het volgende schema vertellen we nuttige informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Schoonhoven.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, Remeha, Bosch, ATAG.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Technea, Magnum, Warmup, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Schoonhoven

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Schoonhoven

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Schoonhoven.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schoonhoven liggen op gemiddeld €1075,00 – €2300,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door veel zaken. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schoonhoven (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€775 – €790
25 m2€925 – €1250€1000 – €1650
40 m2€2350 – €2800€2700 – €3200
60 – 70 m2€3725 – €4475€4200 – €4850
90 m2 +€5200 – €5750€5675 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: enkele constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave lees je een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schoonhoven? Op deze pagina delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Bergambacht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Vlist.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Krimpenerwaard is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Schoonhoven?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.125 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.150 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs is afhankelijk van het gewenste model (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het type installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schoonhoven, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2870, 2871, 2872.

Plaats een reactie