Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Krimpen aan de Lek vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Krimpen aan de Lek? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we veel info over de meest toegepaste typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Krimpen aan de Lek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-krimpen-aan-de-lek-2931

Vloerverwarming laten leggen in Krimpen aan de Lek

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan delen we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties zal een infrarood model ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, parket, PVC, linoleum, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Krimpen aan de Lek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om jouw adres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail bieden wij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Krimpen aan de Lek

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna tref je informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Krimpen aan de Lek.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, ATAG, Bosch, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Krimpen aan de Lek

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Krimpen aan de Lek

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Krimpen aan de Lek.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Krimpen aan de Lek kost globaal gezien tussen de €1150,00 tot €2300,00. De exacte kosten worden bepaald door verschillende onderdelen. Zo zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige zaken die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Krimpen aan de Lek (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€775 – €780
20 m2€800 – €1300€975 – €1650
50 m2€2325 – €2800€2525 – €3300
60 – 65 m2€3850 – €4500€4200 – €4850
85 – 90 m2€5200 – €5800€5700 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Disclaimer: diverse afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave lees je stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Krimpen aan de Lek? In het onderstaande overzicht delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Schoonhoven, Ouderkerk aan den IJssel en Ammerstol.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Krimpenerwaard is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor vergroenings installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Krimpen aan de Lek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €800 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het soort systeem (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type model, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Krimpen aan de Lek, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2930, 2931.

Plaats een reactie