Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ammerstol vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Ammerstol? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina delen we handige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en de kosten. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Ammerstol!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-ammerstol-2865

Vloerverwarming laten leggen in Ammerstol

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. In dat geval heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, keuken, berging / schuur, toilet, badkamer, slaapkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen producten zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tegels, PVC, linoleum, tapijt, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ammerstol zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief sturen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Ammerstol

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming tref je aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ammerstol.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Bosch, AWB, ATAG, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, WTH, Magnum, Danfoss, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Ammerstol

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Ammerstol

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ammerstol.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een voordelige manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ammerstol komen uit tussen de €1225,00 tot €2450,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van veel factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke aspecten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ammerstol (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€750 – €790
25 m2€825 – €1225€1125 – €1575
40 – 50 m2€2275 – €2750€2500 – €3350
70 m2€3750 – €4425€4000 – €4825
90 m2 +€5125 – €5750€5750 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde constructies zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ammerstol? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Vlist, Schoonhoven en Haastrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Krimpenerwaard is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ammerstol?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gekozen model (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gekozen product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ammerstol, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2865.

Plaats een reactie