Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Elshout vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Elshout? Vloerverwarming is een type verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal ontdek je alles over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Elshout!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-elshout-5154

Vloerverwarming laten leggen in Elshout

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In dat geval heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, toilet, keuken, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende keuzes zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tegels, tapijt, parket, linoleum, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Elshout op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Heusden en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming specialisten nabij Elshout

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In onderstaande opsomming vertellen we meer informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan zeer interessant zijn. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Elshout.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Nefit, Remeha, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Therminon, Danfoss, Warmup, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Elshout

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Elshout

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Elshout.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een goedkope manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Elshout komen uit tussen de €925,00 – €2125,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei factoren. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende blok tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Elshout (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€755 – €785
20 m2€925 – €1350€1050 – €1450
40 m2€2275 – €2850€2550 – €3225
60 – 65 m2€3825 – €4425€4100 – €4800
85 m2 +€5225 – €5700€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Advies: meerdere soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder check je overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Elshout? Op deze pagina delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Riel, Sprang-Capelle en Gilze.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Heusden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.heusden.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Elshout?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.025 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.400 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door de gewenste installatie (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het type product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Elshout, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5154.

Plaats een reactie