Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hedikhuizen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Hedikhuizen? Dit is een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten bieden wij nuttige informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Hedikhuizen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-hedikhuizen-5256

Vloerverwarming laten leggen in Hedikhuizen

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Op die manier ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, gang. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste soorten zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of vloerafwerking als parket, tegels, vinyl, PVC, linoleum, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hedikhuizen zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan postcode en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) sturen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Heusden en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming vakmannen nabij Hedikhuizen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is afhankelijk van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok vertellen we meer info over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Hedikhuizen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, AWB, Bosch, Intergas, Remeha.

Natbouw-installatie

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, WTH, Technea, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Hedikhuizen

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Hedikhuizen

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hedikhuizen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een goedkope manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Hedikhuizen liggen rond de €950,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hedikhuizen (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€755 – €810
20 m2€950 – €1275€975 – €1600
45 m2€2225 – €2775€2500 – €3300
60 m2€3725 – €4500€4100 – €4900
85 m2 +€5200 – €5750€5550 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna bekijk je kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hedikhuizen? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Haarsteeg, Heesbeen en Nieuwkuijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Heusden bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.heusden.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hedikhuizen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €775 voor 10 m2 tot zo’n €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gekozen model, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hedikhuizen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5256.

Plaats een reactie