Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Doeveren vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Doeveren? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website vertellen we je nuttige informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Doeveren!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-doeveren-5256

Vloerverwarming laten leggen in Doeveren

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. In die situatie weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, toilet, berging / schuur, woonkamer, badkamer, slaapkamer. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende installaties zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, vinyl, PVC, parket, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Doeveren eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Heusden en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming experts omgeving Doeveren

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem heeft te maken met allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In onderstaande opsomming vertellen we aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Vooral bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Doeveren.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Doeveren

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Doeveren

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Doeveren.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een slimme manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Doeveren liggen rond de €1275,00 tot €2200,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei zaken. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de tabel hieronder delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Doeveren (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€760 – €780
20 m2€800 – €1300€950 – €1500
40 – 45 m2€2300 – €2825€2500 – €3250
60 – 70 m2€3775 – €4475€4025 – €4825
85 – 90 m2€5150 – €5650€5575 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, verdeler, draadmatten, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand verstrekken we samengevat praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Doeveren? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Nieuwkuijk, Hedikhuizen en Vlijmen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Heusden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.heusden.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Doeveren?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.450 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.250 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het soort model (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het soort product, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Doeveren, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5256.

Plaats een reactie