Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Amsterdam-Duivendrecht vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Amsterdam-Duivendrecht? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina verstrekken we veel info over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Amsterdam-Duivendrecht!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-amsterdam-duivendrecht-1114

Vloerverwarming laten leggen in Amsterdam-Duivendrecht

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met een professional weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, keuken, badkamer, slaapkamer, toilet, gang. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen keuzes zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, PVC, vinyl, linoleum, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Amsterdam-Duivendrecht zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) sturen wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Ouder-Amstel en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Amsterdam-Duivendrecht

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past hangt af van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming bieden we meer over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. In situaties bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Amsterdam-Duivendrecht.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Intergas, AWB, Remeha, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Magnum, Warmup, WTH, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Amsterdam-Duivendrecht

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Amsterdam-Duivendrecht

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Amsterdam-Duivendrecht.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een slimme wijze op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Amsterdam-Duivendrecht liggen rond de €1300,00 – €2250,00. De exacte kosten hangen af van veel facetten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Amsterdam-Duivendrecht (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€765 – €780
20 m2€800 – €1325€1025 – €1550
45 – 50 m2€2300 – €2900€2675 – €3375
70 m2€3850 – €4425€4175 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5750€5500 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Advies: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder tref je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Amsterdam-Duivendrecht? In het schema hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Den Ilp, Duivendrecht en Volendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Ouder-Amstel bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.ouder-amstel.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Amsterdam-Duivendrecht?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Amsterdam-Duivendrecht, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1114.

Plaats een reactie