Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudheusden vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Oudheusden? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina delen we praktische informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudheusden!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-oudheusden-5256

Vloerverwarming laten leggen in Oudheusden

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Met een professional mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, keuken. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende producten zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, tegels, linoleum, laminaat, PVC, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oudheusden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Heusden en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming vakmannen regio Oudheusden

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In de volgende bullets vind je aanvullende details over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oudheusden.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Bosch, Intergas, AWB, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, e-Heat, Danfoss, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oudheusden

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oudheusden

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oudheusden.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een goedkope manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudheusden kost globaal gezien tussen de €1250,00 tot €1850,00. De precieze kosten komen tot stand door verschillende facetten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele zaken die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de legwijze en het soort dekvloer. In de volgende weergave tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudheusden (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€750 – €810
25 m2€925 – €1300€1150 – €1575
45 – 50 m2€2300 – €2750€2700 – €3325
65 m2€3825 – €4375€4075 – €4800
80 m2 +€5225 – €5725€5700 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, verdeler, wapening en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna tref je stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudheusden? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Heesbeen, Berlicum en Hedikhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Heusden is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.heusden.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Oudheusden?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.500 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs is afhankelijk van het gewenste model (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudheusden, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5256.

Plaats een reactie