Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haarsteeg vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Haarsteeg? Het gaat om een populaire manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site bieden wij praktische informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haarsteeg!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-haarsteeg-5256

Vloerverwarming laten leggen in Haarsteeg

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Op die manier weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld toilet, woonkamer, badkamer, gang, keuken, berging / schuur. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste keuzes zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als vinyl, laminaat, tegels, tapijt, PVC, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Haarsteeg zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail sturen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Heusden en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Haarsteeg

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In de lijst hierna tref je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Haarsteeg.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, Bosch, Remeha, AWB.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, e-Heat, Danfoss, Therminon, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Haarsteeg

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Haarsteeg

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Haarsteeg.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Haarsteeg liggen rond de €950,00 – €2500,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van diverse zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, de legwijze en het soort dekvloer. In de lijst hierna kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haarsteeg (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€765 – €780
25 m2€800 – €1325€1025 – €1625
40 – 45 m2€2250 – €2875€2700 – €3275
65 – 70 m2€3850 – €4450€4150 – €4850
80 – 85 m2€5250 – €5650€5700 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Advies: sommige vloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna tref je stapsgewijs extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haarsteeg? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Vlijmen, Doeveren en Rosmalen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Heusden ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.heusden.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Haarsteeg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.225 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het soort installatie, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haarsteeg, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5254, 5256.

Plaats een reactie