Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Herpt vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Herpt? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we nuttige informatie over de actuele typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Herpt!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-herpt-5256

Vloerverwarming laten leggen in Herpt

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door die keuze weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, berging / schuur, woonkamer, toilet, badkamer, gang. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals parket, tapijt, PVC, laminaat, tegels, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Herpt op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Heusden en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Herpt

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze hangt af van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder delen we aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Herpt.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, AWB, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, e-Heat, Magnum, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Herpt

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Herpt

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Herpt.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Herpt liggen rond de €1300,00 tot €2225,00. De geldende tarieven komen tot stand door veel werkzaamheden. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In het volgende blok tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Herpt (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€770 – €805
20 – 25 m2€875 – €1200€1000 – €1475
40 – 45 m2€2225 – €2750€2675 – €3275
65 – 70 m2€3725 – €4400€4075 – €4800
80 – 90 m2€5175 – €5650€5625 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Disclaimer: enkele constructies geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder verstrekken we samengevat aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Herpt? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Hedikhuizen, Oudheusden en Doeveren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Heusden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.heusden.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Herpt?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.200 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het soort product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het type model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Herpt, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5256.

Plaats een reactie