Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heesbeen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Heesbeen? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal lees je bruikbare informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heesbeen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-heesbeen-5256

Vloerverwarming laten leggen in Heesbeen

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Met die beslissing weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan gang, badkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer, slaapkamer. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste types zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, vinyl, PVC, tegels, linoleum, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Heesbeen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post bieden wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Heusden en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten nabij Heesbeen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vertellen we praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heesbeen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Bosch, ATAG, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Therminon, Technea, Magnum, Danfoss0Heesbeen

  De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Heesbeen

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Heesbeen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heesbeen komen uit tussen de €1200,00 tot €2400,00. De definitieve prijzen worden bepaald door meerdere factoren. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die de totaalprijs bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heesbeen (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€750 – €800
20 – 25 m2€850 – €1300€1025 – €1575
45 – 50 m2€2325 – €2775€2600 – €3225
60 – 70 m2€3800 – €4450€4200 – €4875
80 m2 +€5200 – €5750€5650 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: meerdere vloeren geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand verstrekken we overzichtelijk de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heesbeen? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Doeveren, Herpt en Haarsteeg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Heusden is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.heusden.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Heesbeen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.275 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.800 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt bepaald door het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het type product, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heesbeen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5256.

Plaats een reactie