Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gronsveld vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Gronsveld? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site vertellen we je bruikbare informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Gronsveld!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-gronsveld-6247

Vloerverwarming laten leggen in Gronsveld

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Met een professional heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan badkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, toilet, woonkamer. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste types zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, vinyl, PVC, parket, linoleum, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Gronsveld eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) sturen wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Gronsveld

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze komt tot stand door meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna bieden we aanvullende informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan zeer interessant zijn. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Gronsveld.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Nefit, AWB, Remeha, Bosch.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, WTH, Magnum, e-Heat, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Gronsveld

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Gronsveld

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gronsveld.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een goedkope manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gronsveld variëren tussen de €1250,00 tot €2475,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van allemaal onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gronsveld (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€775 – €805
20 m2€875 – €1325€975 – €1450
40 m2€2350 – €2775€2500 – €3200
65 – 70 m2€3725 – €4500€4100 – €4825
80 – 85 m2€5150 – €5750€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Disclaimer: sommige soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna vind je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gronsveld? Op deze pagina bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Geulle, Eckelrade en Bunde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Eijsden-Margraten is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Gronsveld?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.700 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gewenste systeem (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gronsveld, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6247.

Plaats een reactie