Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Geertruid vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Sint Geertruid? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je bruikbare informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Geertruid!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-sint-geertruid-6265

Vloerverwarming laten leggen in Sint Geertruid

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Daardoor is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan toilet, woonkamer, berging / schuur, keuken, gang, slaapkamer. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare systemen zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, linoleum, tegels, laminaat, tapijt, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sint Geertruid vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail delen we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming installateurs nabij Sint Geertruid

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is onderhevig aan verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. Hieronder bekijk je aanvullende info over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Sint Geertruid.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, ATAG, Bosch, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat, Technea, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Sint Geertruid

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Sint Geertruid

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Geertruid.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Geertruid kost globaal gezien tussen de €1175,00 tot €1925,00. De exacte kosten worden bepaald door diverse factoren. Zo is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere facetten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Geertruid (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€755 – €795
20 – 25 m2€900 – €1275€1150 – €1475
45 m2€2350 – €2875€2575 – €3350
70 m2€3825 – €4425€4175 – €4750
90 m2 +€5225 – €5725€5575 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Advies: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna lees je kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Geertruid? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Mheer, Cadier en Keer en Noorbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Eijsden-Margraten bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor duurzamere producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Sint Geertruid?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €775 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.500 voor 100 m2. De prijs kom tot stand door het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gekozen model, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Geertruid, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6265.

Plaats een reactie