Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Margraten vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Margraten? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site ontdek je handige informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Margraten!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-margraten-6269

Vloerverwarming laten leggen in Margraten

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. In die situatie heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan delen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, badkamer, gang, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste producten zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tapijt, linoleum, vinyl, parket, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Margraten zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post ontvang je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts regio Margraten

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets bieden we nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Margraten.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Remeha, Nefit, AWB, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, WTH, Danfoss, e-Heat, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Margraten

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Margraten

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Margraten.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een duurzame wijze opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Margraten liggen op gemiddeld €1075,00 – €2500,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van diverse werkzaamheden. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzes die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Margraten (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€750 – €800
20 – 25 m2€900 – €1325€1125 – €1625
45 – 50 m2€2325 – €2750€2600 – €3375
70 m2€3850 – €4375€4125 – €4900
85 m2 +€5150 – €5700€5525 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, noppenplaten, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Let op: meerdere constructies geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna verstrekken we kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Margraten? In het gedeelte hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Cadier en Keer, Gulpen en Sint Geertruid.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Eijsden-Margraten is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor groene energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Margraten?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €975 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort product (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Margraten, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6269.

Plaats een reactie