Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Cadier en Keer vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Cadier en Keer? Dit is een vorm van centrale verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform bekijk je nuttige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Cadier en Keer!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-cadier-en-keer-6267

Vloerverwarming laten leggen in Cadier en Keer

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Op die manier heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, keuken. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende installaties zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, laminaat, vinyl, tapijt, PVC, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Cadier en Keer eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon krijg je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Cadier en Keer

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder vertellen we meer over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Met name als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Cadier en Keer.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder risico op barsten.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Bosch, Vaillant, AWB, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Technea, WTH, Danfoss, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Cadier en Keer

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Cadier en Keer

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Cadier en Keer.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een innovatieve manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Cadier en Keer liggen op gemiddeld €925,00 – €2475,00. De exacte kosten hangen af van diverse onderdelen. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve facetten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de lijst hierna bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Cadier en Keer (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€760 – €785
20 m2€850 – €1250€1075 – €1550
45 – 50 m2€2325 – €2825€2625 – €3250
70 m2€3700 – €4500€4000 – €4775
90 m2 +€5250 – €5725€5725 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Tip: sommige soorten geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna verstrekken we in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Cadier en Keer? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Banholt, Bemelen en Mheer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Eijsden-Margraten is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Cadier en Keer?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €750 voor 10 m2 tot zeker €6.550 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt bepaald door het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type installatie, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Cadier en Keer, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6267.

Plaats een reactie