Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vogelenzang vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Vogelenzang? Dit is een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site verstrekken we bruikbare informatie over de actuele typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Vogelenzang!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-vogelenzang-2114

Vloerverwarming laten leggen in Vogelenzang

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. In die situatie heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, slaapkamer, keuken, badkamer, gang. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende systemen zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, linoleum, tapijt, vinyl, parket, PVC. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Vogelenzang zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Bloemendaal en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Vogelenzang

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze komt tot stand door diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets delen we aanvullende info over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds populairder. Met name bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Vogelenzang.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, ATAG, Vaillant, Bosch, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, Magnum, WTH, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Vogelenzang

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Vogelenzang

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Vogelenzang.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een voordelige manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Vogelenzang liggen rond de €1000,00 tot €2025,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei factoren. Boven alles maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzes die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende blok verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vogelenzang (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€775 – €785
20 m2€850 – €1350€1150 – €1600
40 – 45 m2€2300 – €2900€2575 – €3400
60 m2€3800 – €4375€4075 – €4900
80 – 90 m2€5150 – €5725€5600 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Advies: meerdere afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema vind je kort en bondig extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vogelenzang? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Santpoort-Zuid, Bentveld en Santpoort-Noord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Bloemendaal is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.bloemendaal.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Vogelenzang?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.175 voor 10 m2 tot zeker €5.550 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gewenste model, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vogelenzang, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2114.

Plaats een reactie