Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mheer vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Mheer? Het is een zuinige manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site vertellen we je handige informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Mheer!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-mheer-6261

Vloerverwarming laten leggen in Mheer

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Op die manier mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de toilet, gang, berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, linoleum, vinyl, tegels, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Mheer alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post ontvang je offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming installateurs nabij Mheer

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema delen we meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Mheer.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, AWB, ATAG, Remeha, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, e-Heat, Technea, Danfoss, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Mheer

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Mheer

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Mheer.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Mheer variëren tussen de €1300,00 tot €2400,00. De exacte kosten komen tot stand door verschillende facetten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mheer (update maandag, 22 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€765 – €805
20 – 25 m2€900 – €1250€950 – €1525
40 m2€2325 – €2750€2700 – €3400
60 m2€3800 – €4450€4050 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5725€5700 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Notitie: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema tref je kort en bondig aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mheer? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Eckelrade, Banholt en Gronsveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Eijsden-Margraten heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Mheer?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.050 voor 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type installatie (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met de geselecteerde installatie, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mheer, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6261.

Plaats een reactie