Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noorbeek vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Noorbeek? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal delen we nuttige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Noorbeek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-noorbeek-6255

Vloerverwarming laten leggen in Noorbeek

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, berging / schuur, toilet, badkamer, gang, woonkamer. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste types zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, laminaat, vinyl, tegels, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Noorbeek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Noorbeek

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze hangt af van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bekijk je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Noorbeek.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, AWB, Bosch, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Warmup, Technea, Therminon, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Noorbeek

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Noorbeek

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Noorbeek.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een slimme wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Noorbeek liggen tussen de €1050,00 – €2400,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Allereerst maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noorbeek (update zondag, 14 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€750 – €780
25 m2€800 – €1325€1075 – €1550
45 – 50 m2€2200 – €2775€2575 – €3225
60 m2€3725 – €4350€4125 – €4775
90 m2 +€5225 – €5725€5500 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, wapening, verdeler en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Belangrijk: meerdere vloertypes werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave bieden we overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noorbeek? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Gronsveld, Mheer en Eijsden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Eijsden-Margraten kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Noorbeek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €875 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het type installatie (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan de gekozen installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noorbeek, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6255.

Plaats een reactie