Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eijsden vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Eijsden? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we bruikbare informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eijsden!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-eijsden-6245

Vloerverwarming laten leggen in Eijsden

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. In die situatie heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, parket, linoleum, PVC, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Eijsden eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten regio Eijsden

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming bekijk je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Eijsden.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Technea, WTH, Danfoss, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Eijsden

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Eijsden

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Eijsden.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een voordelige manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eijsden liggen op gemiddeld €1025,00 – €2275,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door diverse werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en de mate van afwerking. In de volgende weergave krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eijsden (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€775 – €800
20 – 25 m2€900 – €1225€1000 – €1475
40 m2€2275 – €2850€2525 – €3225
70 m2€3750 – €4475€4100 – €4775
80 – 85 m2€5250 – €5750€5650 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, verdeler en arbeidskosten (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: sommige types werken minder goed. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder vind je een toelichting / meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eijsden? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Bunde, Gronsveld en Moorveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Eijsden-Margraten kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Eijsden?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.250 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.900 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van de gekozen installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eijsden, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6245.

Plaats een reactie