Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bemelen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Bemelen? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website bekijk je alles over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Bemelen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-bemelen-6268

Vloerverwarming laten leggen in Bemelen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Daardoor heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de toilet, slaapkamer, keuken, badkamer, gang, berging / schuur. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare installaties zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, parket, tapijt, laminaat, PVC, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bemelen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Bemelen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem komt tot stand door verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets bekijk je meer info over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Bemelen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouwsysteem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Therminon, Danfoss, Technea, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Bemelen

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Bemelen

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bemelen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bemelen liggen rond de €1300,00 – €2150,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In het volgende schema bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bemelen (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€765 – €795
20 – 25 m2€850 – €1275€1000 – €1550
40 – 45 m2€2250 – €2800€2650 – €3400
60 – 70 m2€3775 – €4400€4150 – €4875
85 m2 +€5100 – €5675€5500 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, noppenplaten, wapening, draadmatten, verdeler, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Tip: sommige vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder check je kort en bondig aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bemelen? In het gedeelte hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Sint Geertruid, Margraten en Banholt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Eijsden-Margraten kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Bemelen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.700 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met de geselecteerde installatie, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bemelen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6268.

Plaats een reactie