Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Banholt vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Banholt? Dit is een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform verstrekken we veel info over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Banholt!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-banholt-6262

Vloerverwarming laten leggen in Banholt

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, gang, slaapkamer, badkamer, toilet, keuken. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, linoleum, tegels, tapijt, parket, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Banholt vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Per mail krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten regio Banholt

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem hangt af van verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bieden we informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Banholt.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, Intergas, ATAG, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Therminon, Warmup, Technea, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Banholt

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Banholt

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Banholt.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Banholt variëren tussen de €1050,00 tot €2025,00. De definitieve prijzen worden bepaald door diverse factoren. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Banholt (update zondag, 26 mei 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €740€760 – €790
20 – 25 m2€950 – €1225€950 – €1525
45 – 50 m2€2350 – €2750€2700 – €3350
65 – 70 m2€3750 – €4475€4100 – €4775
80 – 90 m2€5100 – €5700€5625 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Advies: meerdere vloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema delen we een toelichting / extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Banholt? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Noorbeek, Sint Geertruid en Eckelrade.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Eijsden-Margraten krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Banholt?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.400 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Banholt, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6262.

Plaats een reactie