Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eckelrade vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Eckelrade? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts ontdek je uitgebreide informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eckelrade!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-eckelrade-6252

Vloerverwarming laten leggen in Eckelrade

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Zo heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, toilet, keuken, slaapkamer, berging / schuur, gang. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende systemen zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tapijt, tegels, vinyl, parket, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Eckelrade zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post krijg je 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts omgeving Eckelrade

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In het volgende schema lees je meer over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Eckelrade.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, AWB, Intergas, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, e-Heat, Magnum, Danfoss, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Eckelrade

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Eckelrade

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Eckelrade.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eckelrade schommelen tussen de €1125,00 – €1825,00. De definitieve prijzen hangen af van diverse zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante facetten die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eckelrade (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€765 – €795
25 m2€875 – €1325€1000 – €1450
45 – 50 m2€2350 – €2775€2525 – €3375
65 m2€3825 – €4450€4050 – €4875
85 – 90 m2€5125 – €5725€5675 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten en uurloon (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Tip: bepaalde constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave check je samengevat meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eckelrade? In de tabel hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Eijsden, Noorbeek en Geulle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Eijsden-Margraten heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Eckelrade?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort installatie (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gekozen systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eckelrade, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6251, 6252.

Plaats een reactie