Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Koog aan de Zaan vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Koog aan de Zaan? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site bekijk je nuttige informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Koog aan de Zaan!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-koog-aan-de-zaan-1541

Vloerverwarming laten leggen in Koog aan de Zaan

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Zo ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, toilet, slaapkamer. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire types zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, linoleum, tegels, tapijt, vinyl, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Koog aan de Zaan zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Zaanstad en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Koog aan de Zaan

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In het volgende schema vind je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Koog aan de Zaan.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Intergas, Remeha, Vaillant, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, Warmup, e-Heat, Therminon0Koog aan de Zaan

  Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Koog aan de Zaan

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Koog aan de Zaan.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Koog aan de Zaan liggen op gemiddeld €1100,00 tot €2450,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door allemaal facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Koog aan de Zaan (update donderdag, 23 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€775 – €795
25 m2€900 – €1350€1100 – €1650
45 – 50 m2€2350 – €2750€2700 – €3375
65 m2€3825 – €4450€4150 – €4725
80 m2 +€5150 – €5675€5625 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, wapening, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Let op: meerdere soorten geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna bieden we in het kort de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Koog aan de Zaan? In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Oostknollendam, Zaandijk en Wormer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Zaanstad heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.zaanstad.nl). Voor groene oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Koog aan de Zaan?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.350 voor 15 m2 tot zo’n €5.750 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type model (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Koog aan de Zaan, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1540, 1541.

Plaats een reactie