Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Chaam vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Chaam? Het is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je uitgebreide informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Chaam!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-chaam-4861

Vloerverwarming laten leggen in Chaam

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. In die situatie heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de toilet, keuken, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende installaties zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, linoleum, laminaat, vinyl, tegels, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Chaam alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Alphen-Chaam en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Chaam

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is onderhevig aan velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In de lijst hierna vertellen we meer info over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Chaam.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Vaillant, AWB, Remeha, Bosch.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Magnum, Warmup, Technea, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Chaam

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Chaam

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Chaam.

 • Snelle en praktische methode.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een goedkope manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Chaam variëren tussen de €1075,00 tot €2400,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Chaam (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€750 – €795
20 m2€875 – €1325€1075 – €1525
40 m2€2225 – €2900€2625 – €3200
65 m2€3800 – €4500€4175 – €4825
80 m2 +€5125 – €5700€5750 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler, noppenplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Tip: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna vind je samengevat praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Chaam? Op deze pagina vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Ulvenhout, Klein Zundert en Strijbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Alphen-Chaam is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.alphen-chaam.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Chaam?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €975 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.000 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type product, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Chaam, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4860, 4861.

Plaats een reactie