Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westzaan vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Westzaan? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westzaan!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-westzaan-1551

Vloerverwarming laten leggen in Westzaan

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Met een professional mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, gang. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, linoleum, tapijt, laminaat, PVC, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Westzaan zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals jouw adres, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail delen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Zaanstad en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Westzaan

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok lees je aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Westzaan.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, AWB, Remeha, Nefit.

Natbouw-systemen

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, Technea, WTH, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Westzaan

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Westzaan

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Westzaan.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een duurzame manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Westzaan liggen op gemiddeld €1075,00 – €1850,00. De exacte kosten komen tot stand door allerlei facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westzaan (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€760 – €785
25 m2€925 – €1325€1075 – €1575
45 m2€2325 – €2750€2700 – €3225
65 – 70 m2€3800 – €4375€4000 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5775€5550 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, wapening, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder delen we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westzaan? In het onderstaande overzicht bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Zaandijk, Krommenie en Koog aan de Zaan.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Zaanstad krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.zaanstad.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Westzaan?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €850 voor 10 m2 tot zeker €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het gewenste systeem (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westzaan, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1550, 1551.

Plaats een reactie