Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Krommenie vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Krommenie? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform ontdek je alles over de verschillende vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Krommenie!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-krommenie-1561

Vloerverwarming laten leggen in Krommenie

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Zodoende weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan specificeren stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, gang, toilet. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende keuzes zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, vinyl, tegels, tapijt, PVC, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Krommenie zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Per mail bieden wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Zaanstad en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming installateurs regio Krommenie

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. In het volgende schema bekijk je handige informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Krommenie.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Magnum, Danfoss, WTH, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Krommenie

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Krommenie

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Krommenie.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een goedkope manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Krommenie liggen op gemiddeld €1250,00 tot €2375,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. veel aspecten. Zo is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Krommenie (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€775 – €785
20 m2€925 – €1350€1125 – €1575
40 m2€2225 – €2850€2625 – €3250
70 m2€3825 – €4400€4075 – €4850
85 m2 +€5175 – €5750€5600 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Tip: enkele soorten werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave bekijk je een toelichting / de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Krommenie? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Jisp, Assendelft en Zaandijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Zaanstad is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.zaanstad.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Krommenie?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.500 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het soort systeem, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Krommenie, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1560, 1561, 1562.

Plaats een reactie