Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Assendelft vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Assendelft? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten verstrekken we praktische informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Assendelft!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-assendelft-1567

Vloerverwarming laten leggen in Assendelft

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door die keuze weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de keuken, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, toilet, gang. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende keuzes zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, laminaat, tegels, parket, tapijt, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Assendelft zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) sturen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zaanstad en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Assendelft

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem wordt bepaald door velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming check je details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Assendelft.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant, ATAG, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Magnum, WTH, Danfoss, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Assendelft

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Assendelft

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Assendelft.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Assendelft liggen tussen de €1100,00 – €2150,00. De geldende tarieven hangen af van diverse zaken. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Assendelft (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€750 – €795
25 m2€900 – €1350€1075 – €1625
45 m2€2325 – €2775€2550 – €3375
60 – 70 m2€3825 – €4375€4075 – €4825
90 m2 +€5250 – €5775€5675 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Let op: bepaalde types werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna check je samengevat meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Assendelft? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Westzaan, Venhuizen en Jisp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zaanstad is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.zaanstad.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Assendelft?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.150 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Assendelft, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1566, 1567.

Plaats een reactie