Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lemele vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Lemele? Het is een verwarmingstype die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we handige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Lemele!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-lemele-8148

Vloerverwarming laten leggen in Lemele

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Met een professional ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, woonkamer, toilet. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare types zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of vloerafwerking als parket, laminaat, vinyl, linoleum, tapijt, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Lemele alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Via internet (mail) sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Ommen en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming experts nabij Lemele

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. Hieronder vertellen we informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Lemele.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, AWB, Vaillant, Bosch.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Therminon, Danfoss, Technea, Magnum0Lemele

  Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Lemele

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Lemele.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een slimme wijze op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lemele liggen op gemiddeld €1225,00 tot €2325,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van verschillende factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lemele (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€775 – €810
20 m2€875 – €1275€1000 – €1550
50 m2€2250 – €2875€2600 – €3375
60 – 70 m2€3825 – €4450€4200 – €4800
80 – 90 m2€5175 – €5650€5650 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Advies: diverse soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna tref je overzichtelijk meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lemele? In het schema hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Dalmsholte, Lemelerveld en Lierderholthuis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Ommen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.ommen.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Lemele?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €800 voor 15 m2 tot zo’n €5.200 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lemele, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8148.

Plaats een reactie